Братът на Христо Стоичков - Цанко, разказа как двамата плакали заради

...
Братът на Христо Стоичков - Цанко, разказа как двамата плакали заради
Коментари Харесай

Цанко Стоичков: И в Китай не съм ял толкова големи хлебарки, колкото имаше в болницата, където се лекувах от К-19

Братът на Христо Стоичков - Цанко, описа по какъв начин двамата плакали поради това, че Камата не завоюва " Златната топка " и през 1992 година. Пловдивчанинът гостува в предаването на Крум Савов по " 7/8 ТВ ". Ценният приз тогава бе присъден на Марко Ван Бастен, който печели анкетата на " Франс Футбол " с 98:80 точки. 

" Много ме хвана гняв за " Златната топка " на Ван Бастен. Оттогава не желая да чуя за Ван Бастен или за Берлускони. За мен Стоичков има две " Златни топки ".  

" Плакахме с брат ми, когато разбрахме, че няма да вземе " Златната топка " през 1992 година Когато я подариха на Ван Бастен и той трябваше да приключва футболна кариера. Глезен... Куца ли до ден-днешен? Господ си знае работата ", разяснява разпалено Цанко.

" Тогава завоюваха Шампионската лига на " Уембли ". След мача се целувахме от наслада в съблекалнята с Кройф. Ицо след това седна до кралицата ", напомни си още Цанко, който не крие, че симпатизира на Левски, макар че брат му е легенда на ЦСКА.

" От дребен си обичам Марадона и Наско Сираков. Но този Левски не е предходният от моите детски години. Той си ми е брат, какво като е от ЦСКА. Аз съм обособен човек, той е обособен. За какво да се караме ", добави Цанко Стоичков. 

Цанко Стоичков засегна и политически тематики.

" Откъде накъде нашите политици ще се разкарват с 15 коли защита. С нашите налози. Ромите къде са в обществото. Трябва да се направи стратегия. Защо тия хора са в Народното събрание. Да ядат кебапчета по 1,20 и да вземат огромните заплати ли? Ромите ние ли би трябвало да ги отстраняваме. Не е ли съзнателно? Българският народ би трябвало да се разсъни и да излезе от будната кома. Ние не сме плебеи. Не одобрявам възрастните хора да с малко пенсии. България би трябвало да тръгне напред. За да има футбол - страната би трябвало да се оправи "

" Болниците би трябвало да се устроят и да се оправят. Хората щом влязат в болница се разболяват повече. Ето, когато бях болен от ковид - и в Китай не съм ял такива хлебарки, каквито имаше в лечебните заведения. С две интервенции на сърцето съм. "

В предаването се включи и майката на братята - Пенка Стоичкова.

" Занимавам се с футболният отбор на Ясно поле. Старая се да имам задължения, с цел да ми минава времето. Никога не сме играли подмолни игри. Ако има нещо - го споделяме в очите. Заради това не сме комфортни на доста хора ", сподели тя в предаването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР